Nieuws  
 

Habo DaCosta in Vianen is vooral een drukker van tijdschriften. Directeur Robbert Jan Stuit en zijn team besloten bij Wifac te investeren in een Colibri UV-laklijn van de Zwitserse machinefabrikant Steinemann. Dit is de tweede Steinemann machine die ooit in Nederland is geïnstalleerd.

“Op onze vellenpersen kunnen we op de zesde toren lakken. Maar dispersielak heeft niet de kracht en glans die UV wel heeft. Het is een ander product. Een aantal van onze klanten, vaak grote uitgevers, wil per se UV-lak op hun omslag. De hogere glans is daarvoor de belangrijkste reden. Een glossy heet niet voor niets zo.”

Op twee rotatiepersen produceert het bedrijf het binnenwerk van circa 160 magazines uit binnen- en buitenland. De beide 70/100-vellenpersen zet Habo DaCosta voor een groot deel in bij de vervaardiging van omslagen. Daarnaast maakt het bedrijf drukwerk ter ondersteuning van marketing.

Tijdwinst
Bij de afweging om te investeren in de UV-lakstraat speelde een aantal zaken een rol. Robbert Jan Stuit: “Een deel van ons lakwerk besteedden we uit bij een partner. Daar is veel voor te zeggen, maar we zochten meer flexibiliteit in de strakke planning van de uitgaven. Bovendien hebben we minder transportbewegingen. Die tijdwinst is op onze zeer competitieve markt essentieel.”

Nadat besloten was om het UV-lakken in eigen huis te halen was de keuze voor de Colibri niet zo lastig. “Daar waren we redelijk snel uit. Wifac installeerde hier twee jaar geleden een volledig geautomatiseerde MBO K800 vouwstraat, gekoppeld aan een Palamides uitlegstation. Habo DaCosta is een bedrijf dat van oudsher hecht aan goede relaties. Wifac is er daar zeker één van. Op de markt zijn niet veel aanbieders die een UV-lakstraat kunnen leveren die voldoet aan ons formaat, onze kwaliteitseisen en de noodzakelijke snelheid haalt. Uiteraard moet de hoogte van de investering in orde zijn. Daar kwamen we in goed overleg uit.”

Plaats op:
Datum: 19 juni 2013
Categorie: Nieuwe klant
Bron: Wifac
Gerelateerde artikelen  
29-03-2019 Nieuws Habo DaCosta produceert alcohol-vrij met Tower Millennium HSW-100 vochtwatertoevoeging …
27-03-2013 Nieuws Minder faalkosten en een hogere efficiency bij pack2pack
14-03-2013 Nieuws Automatische database-opmaak bij Schefferdrukkerij
23-02-2012 Nieuws Coers & Roest neemt alle supplies af bij Wifac
08-01-2013 Nieuws Nieuwe KBA zeskleuren drukpersen voor Drukkerij De Vries
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,46 seconden.