Nieuws  
 


Een kantoormedewerker gooit ongeveer 1 op de 3 printjes binnen een week weg. Als je deze weggooiprintjes achter elkaar legt, zijn ze na een jaar samen hoger dan de Domtoren. Gemiddeld printen mensen op kantoor 30 velletjes per week. Om het milieu te sparen willen de meeste kantoormedewerkers minder printen. Dat blijkt uit onderzoek door GfK in opdracht van Milieu Centraal.* De voorlichtingsorganisatie deelt daarom tips om papier en inkt te besparen.
 
Nederlanders printen vooral om aantekeningen te maken, omdat er geen beeldscherm aanwezig is of om iets aandachtig te kunnen lezen. 4 op de 10 print nog regelmatig e-mails uit. Printen zorgt ook voor frustratie op de werkvloer: de helft van de medewerkers ergert zich regelmatig aan een vastgelopen printer.

Less is more, ook op kantoor
Er zijn genoeg trucs en tips om minder te printen. Zo kun je je beeldscherm instellen voor meer leesgemak en vergaderstukken niet standaard uitprinten, maar digitaal delen. Als de printer op grotere afstand van de werkvloer staat, is de drempel om iets uit te draaien groter. Als je toch ‘moet’ printen, kun je dat wel op een milieuvriendelijke manier doen, namelijk dubbelzijdig. Bij 4 op de 10 kantoormedewerkers staat de printer al standaard op dubbelzijdig ingesteld.

Let ook op je digitale afdruk
Door minder te printen, bespaar je papier (hout) en inkt. Ook digitaal kun je je afdruk beperken. Ga zuinig om met je desktop, laptop of tablet en voorkom onnodig dataverkeer.

Bekijk de tips om slimmer te printen op milieucentraal.nl/slimmerprinten.

*Steekproef door GFK in opdracht van Milieu Centraal onder 1025 kantoormedewerkers.

Plaats op:
Datum: 2 april 2019
Bron: Milieu Centraal
Gerelateerde artikelen  
29-01-2018 Nieuws Nederlandse werknemer kan nog steeds niet zonder papier
31-10-2018 Nieuws Nederlandse manager print jaarlijks 28,6 kilo papier
02-01-2012 Nieuws Konica Minolta introduceert duplex-printen als standaardinstelling
19-08-2011 Nieuws Professionaliteit en aandacht belangrijkste redenen afdrukken in kleur
17-10-2011 Nieuws Tuinbranche Nederland bespaart tot 75 procent op printkosten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,46 seconden.