Nieuws  
 

Geen betere plek dan de vakbeurs Sign & Print Expo in Gorinchem om te investeren in grootformaat. Herman Verlind, directeur van Zalsman, maakte vorige week op de beursvloer bekend op korte termijn twee Ricoh Pro L5160 latex grootformaat printsystemen te installeren. Het machinepark wordt bovendien uitgebreid met een derde Ricoh Pro C9210 vellenprintsysteem, voorzien van speciale invoer- en uitvoerunits die geschikt zijn voor een extra lang papierformaat.

Zalsman werkt de laatste jaren hard aan de transitie van offset richting digitaal printen. Het bedrijf, met meer dan 160 jaar ervaring in drukwerk en kleur, was in 2014 de eerste ter wereld die het rotatieve Ricoh Pro VC60000 hoogvolume inkjetsysteem installeerde. En eind vorig jaar volgde de Europese primeur van de nieuwe VC70000, als aanvulling op de bestaande machine. “Inkjet groeit hard binnen ons bedrijf”, lichtte directeur Herman Verlind dat besluit toe. Sinds de eerste inkjet-installatie zag het bedrijf de omzet van digitaal vervaardigd drukwerk – variërend van boekproducties tot volledig datagedreven mailings – al verdrievoudigen tot zo’n 30 procent van het totaal. “En in 2020 zou dat best eens 50/50 kunnen zijn.”

Snelheid en kwaliteit verder verbeterd
Het draait bij die groei niet alleen om hoogvolume producties: ook de markt voor grootformaat ontwikkelt zich goed – boven verwachting zelfs, geeft Verlind aan: “Toen we enkele jaren geleden met de Ricoh Pro L4160 van start gingen, moesten we de grootformaat-markt echt nog wel leren begrijpen. Maar al snel installeerden we een tweede exemplaar en inmiddels is het printvolume zo gegroeid, dat een volgende stap noodzakelijk is.” De nieuwe Ricoh Pro L5160, die tijdens Sign & Print Expo al te zien was, nog voordat de machine officieel is geïntroduceerd, voldoet aan die wens: met de nieuwe vijfde generatie Ricoh inkjetkoppen is de snelheid en kwaliteit nog verder verbeterd. Tegelijkertijd profiteert Zalsman van lagere running costs, dankzij de gunstiger geprijsde nieuwe inkten.

Gezond toekomstperspectief
Ten tijde van de Ricoh Pro VC60000-primeur investeerde Zalsman ook in twee nieuwe Ricoh Pro C9210 vellenprintsystemen, vertelt Frans Selles, directeur bij Zalsman Innovative Print in Kampen: “Ook daarmee hebben we al indrukwekkende resultaten behaald. Daarom voegen we nu een derde exemplaar aan ons machinepark toe.” Dankzij de speciale invoer- en uitvoerunits is deze machine geschikt voor een extra lang papierformaat, zodat bijvoorbeeld ook probleemloos een luikfolder van zes A4-pagina’s kan worden geproduceerd.

Sander Sondaal, directeur Commercial & Industrial Printing Group bij Ricoh Nederland, is er trots op dat Zalsman opnieuw voor Ricoh kiest: “We zijn blij te kunnen bijdragen aan de verdere groei van Zalsman. De investeringen die dit bedrijf doet in digitale printtechnologie van Ricoh werpen hun vruchten af en zorgen voor een gezond toekomstperspectief.”

Plaats op:
Datum: 4 april 2019
Bron: Zalsman
Gerelateerde artikelen  
02-10-2018 Nieuws Zalsman kiest voor inkjet met Ricoh Pro VC70000
24-08-2011 Nieuws Partnerschap met Ricoh biedt Drukkerij Zalsman toekomstperspectief
21-03-2011 Nieuws Zalsman verhuist naar Zwolle
18-02-2019 Nieuws Ricoh toont uitbreiding grootformaat-portfolio in Gorinchem
19-07-2018 Nieuws De overstap van offset naar digitaal printen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,47 seconden.